Berichten van mama's en papa's

Maud (Nijkerk)
april 2019

Wat zijn we ontzettend blij dat Joke de kraamweek van ons eerste kindje Maud bij ons was! Joke was er vanaf het laatste stuk van de bevalling bij wat erg fijn was! Ze stelde gerust, gaf goede tips en maakte alles klaar voor de komst van Maud. Ook zorgde Joke ervoor dat het eerste borstvoedingsmoment gelijk een succes was!

Elke ochtend kwam Joke weer vrolijk binnen en begonnen we de dag met een lekker ontbijtje, een bakje koffie en even kletsen over hoe het allemaal ging. Joke was altijd een luisterend oor en dacht op een hele fijne manier met ons mee. Het was zo fijn dat we ál onze vragen konden stellen (en dat waren er nogal wat J), niks was teveel of te gek. Door haar vele ervaring en kennis hielp ze ons om onze weg te vinden in alle nieuwe dingen.

Joke nam alle tijd om ons alles te leren, zorgde voor heerlijke lunches, lekker fruit, een heerlijk fris huis en een schoon bed! En vooral zorgde Joke ervoor dat we héél véél genietmomentjes konden hebben met Maud! Joke hielp ons ook om echt onze rust te pakken, tijd te nemen voor herstel en alles een plekje te geven. Als de dingen even wat anders liepen, had Joke veel aandacht voor de gevoelens die daarbij kwamen kijken en dacht ze mee in oplossingen. Altijd liefdevol, niks was teveel!

Lieve Joke, wat doe je je werk met veel passie en heel veel liefde! Altijd oprecht betrokken, veel kennis en alles staat in het teken van de mensen en het kindje waarvoor je zorgt. ‘De liefste zorg’, nou dat klopt ABSOLUUT! Door jou hebben we onbezorgd kunnen genieten van onze dochter Maud in de kraamweek! Dankjewel voor alles!

Liefs,
Maud, Tommy en Nadieh

Gerrie (Nijkerk)
april 2019

Hoera! Een tweede kindje op komst!
Vaak regel je als een van de eerste dingen je kraamhulp. Hier hoefden wij weer niet lang over na te denken natuurlijk. Ons nichtje Joke willen wij graag weer in onze kraamweek bij ons hebben! Bij onze eerste dochter Lindy (4jr) heeft Joke ook bij ons gekraamd en dit was super fijn en bijzonder om dit samen mee te kunnen maken.

Ook in de kraamweek van onze zoon Finn hebben wij weer veel aan Joke gehad. Joke is kundig en gezellig en houdt de kraamvrouw ook een beetje in toom als die al te veel wil😉. Ook maakt ze van de mooie momentjes even snel een paar fotootjes met je telefoon. Heel erg leuk!

Ook voor onze dochter Lindy maakte Joke het naar haar zin. Als mama op bed lag deed Joke gezellig een potje rummikub met haar en gingen samen chocolaatjes maken en ze betrok haar ook goed bij haar broertje.

Kortom, we vonden het weer super dat jij deze tijd met ons gedeeld hebt en kijken hier zeer goed op terug. Je bent een topper!!

Liefs, Arjan Gerrie Lindy en Finn!

Hanneke (Nijkerk)
februari 2019

Toen onze derde op komst was twijfelden we geen moment over wie we zouden vragen als kraamverzorgende: Joke. Niet alleen omdat zij onze (schoon)zus is, maar vooral om het feit dat ze uitstekende zorg verleent. Opnieuw was zij bij een prachtige thuisbevalling aanwezig en zag zij haar eigen neefje, onze mooie zoon Jonas, ter wereld komen. Tijdens de bevalling, wat toch een overweldigende gebeurtenis blijft, ook als alles ongecompliceerd verloopt, ondersteunde ze ons als ouders heel goed. Fijn om het zo vanaf het allereerste begin samen te mogen beleven.

Waar Joke in mijn ogen in uitblinkt is je als moeder/ouders stimuleren om alles een plekje te geven. Er komt zoveel op je af in zo’n eerste week, zelfs (of misschien juist?) als het je derde kindje is. Zij zorgt ervoor dat er aandacht is voor je onzekerheden en emoties, voor een lach en een traan. Bovendien heeft ze oog voor wat echt van belang is; rust en quality time met je pasgeboren wonder. Waarom van alles willen als je nog een uurtje kan genieten van huid-op-huidcontact met je baby? En als het fysiek wat tegen zit qua herstel, zorgt Joke ervoor dat je niet te hard van stapel loopt. Ook Silke en Willem, die uiteraard moesten wennen aan de nieuwe situatie, kregen de aandacht die ze verdienden. Ze werden op een leuke manier betrokken bij de zorg voor Jonas.

Kortom, het was weer een heerlijke en bijzondere kraamweek. Je doet je slogan zeker eer aan: de liefste zorg!

Evert-Jan, Hanneke, Silke, Willem en Jonas van Dasselaar

Berdine (Nijkerk)
februari 2019

Wat hebben we een fijne kraamtijd gehad met Joke!

Lynn is ons eerste kindje en wat kwam er veel op ons af. We vonden het zo fijn dat Joke al na een kwartiertje nadat we uit het ziekenhuis waren aanbelde! Zij heeft ervoor gezorgd dat de eerste dagen goed verliepen en nam twijfel van onze kant over de verzorging van Lynn weg door haar kennis met ons te delen op een heel prettige manier. Ook met het op gang helpen van de borstvoeding heeft ze erg goed geholpen en handelde ze heel adequaat. Daarbij zorgde ze ervoor dat we genoeg rust namen op de dag, zo belangrijk maar voor ons was dat nog weleens moeilijk. En tussendoor draaide de wasmachine de hele dag, zorgde ze voor een frisse badkamer, een schoon bed, heerlijk fruit in de middag en niet te vergeten.. De heerlijke ontbijtjes op bed! Kortom, Joke is absoluut een aanrader.

De woorden die haar het beste omschrijven: ervaren, gezellig, rustig en een harde werker. Kortom, zij heeft ervoor gezorgd dat we terug kunnen kijken op een fijne kraamweek!

Rob, Berdine en Lynn

Anick (Nijkerk)
december 2018

Toen we wisten dat ik zwanger was wisten we al snel wie we zeker weer wilde vragen als kraamverzorgster; Joke!

Na de eerste echo meteen langs geweest om te vragen of jij tijdens deze bijzondere week weer bij ons wilde kramen. Met ons dochtertje Evi heb jij ook bij ons gekraamd en hebben we een hele bijzonder mooie week gehad samen. Ook dit keer kunnen we op een mooie week terug kijken. Wat hebben we er weer van genoten dat jij bij ons was. Ook Evi genoot zichtbaar van de ontbijtjes op bed en de goede verzorging. Ze heeft het achteraf nog veel over je gehad en je veel geroepen: Jokie ben je?

We kunnen weer terug kijken op een heerlijke week vol goede adviezen en een goede verzorging. Met een tweede kindje is zo’n kraamweek toch heel anders als bij een eerste kindje. Daarom vond ik het extra fijn om iemand in huis te hebben die ik voor 100% vertrouw en waarvan je weet dat alles goed opgepakt wordt.

Joke je bent echt een topper! Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor Stef en voor mij en voor de rest van ons gezin!

Xxx Jack, Anick, Evi en Stef💙

Rozemarijn (Hoevelaken)
november 2018

Het woord dat Joke het meest typeert is wat ons betreft betrokken. Er zijn natuurlijk zoveel dingen meer die je in huis hebt, maar wat is het mooi om te zien dat je echt van je vak houdt en dat je wilt zorgen voor de mensen voor wie je op dat moment verantwoordelijk bent. Het is bij jou geen uren maken wegwezen en klaar. Nee, je zet je volledig in!

Fantastisch dat je denkt aan een cadeautje voor de oom met syndroom van down, dat je niet vergeet de beloofde pannenkoeken te maken, dat je een presentje had voor Sieb! Dat bedoelen we dus met betrokken. En wat is het heerlijk als moeder als je kinderen goed op een kraamverzorgster reageren, doordat ze ook hun een leuke week wil geven.

We kijken terug op een hele goede tijd en zijn enorm dankbaar dat alles zo goed gaat. Bedankt voor je goede zorgen en heel veel goeds gewenst.

Liefs,
Hinse & Rozemarijn
Wietse, Fien, Sieb Gerritsen

Judith (Nijkerk)
oktober 2018

Wij waren super blij met onze kraamhulp Joke!

Wij als kersverse ouders van Tobias hebben in deze week heel veel van haar geleerd. Joke is lief, zorgzaam, nuchter, deskundig en vooral ontzettend gezellig!

Toen de kraamweek bijna ten einde liep ontstonden er helaas problemen met de borstvoeding. Ondanks dat de uren bijna op waren nam Joke alle tijd voor ons. Ze bood een luisterend oor en troost bij de kraamtranen. Gaf ons deskundig advies en had daarbij korte lijntjes met de verloskundige en de lactatiekundige. Het was voor ons wel even schakelen dat het soms ook gewoon niet lukt maar dankzij Joke hebben we het gevoel dat we echt alles hebben geprobeerd om Tobias borstvoeding te geven.

Bedankt Joke voor alles!

Dankzij jouw kijken wij terug op een hele fijne kraamweek.

Groetjes,
Edwin, Judith & Tobias

Lian (Nijkerkerveen)
oktober 2018

Op 1 oktober is onze lieve zoon Thijs geboren. Joke is pas later in de kraamweek gekomen, omdat er overlap met een ander gezin was. Zij heeft toen een hele goede en passende vervanging voor ons geregeld. Daar waren wij erg blij mee! Maar we vonden het ook leuk dat ze zelf nog 2 dagen kon komen.

Het contact en de begeleiding van Joke vonden wij erg prettig. Joke houdt van aanpakken, is praktisch en nuchter en is bovendien een ster in het verzorgen van anderen. Wij zijn door haar lekker in de watten gelegd. Bovendien is ze een spontane meid en kun je met haar lachen.

Kortom: een hele fijne kraamverzorgster!

Grada (Nijkerk)
september 2018

Lieve Joke,

Wat een fantastische kraamweek hebben wij gehad met je. Op het moment dat je wist dat we het ziekenhuis uit gingen, was je al op je fiets gestapt en had je bij ons thuis de boel al helemaal op orde. Dat is lekker thuiskomen zeg!

Verder zijn we echt ontzettend verwend, met lekkere ontbijtjes op bed en heerlijke fruit cocktails. Wat een feestje maakte je er van. Ook af en toe wat streng zijn als dat nodig is. Onze rust pakken was/is erg belangrijk. Het was best een intensieve week, maar dankzij jouw hulp en goede kennis hebben we het allemaal wel weten te redden. Waar we je ontzettend dankbaar voor zijn.

Ook Johan heb je overal wegwijs in gemaakt, wat ontzettend fijn! Dankjewel voor alles wat je voor ons hebt gedaan.

Liefs,
Johan en Grada en een dikke knuffel van Tess.