Berichten van mama's en papa's

Monique (Nijkerk)
augustus 2019

Lieve Joke,

Onze kraamweek zit er al weer op! Wat is het ontzettend snel gegaan. En wat was het fijn dat je er was.

De bevalling starten in een snelvaart. Tussen door nog samen appen over hoe het er voor stond. Maar, al gauw konden we jou bellen met de vraag of je zo snel mogelijk wilde komen. Met een paar minuten stond je aan de deur, wat was dat fijn!

En daar was ze dan.. onze lieve Lot! Je liet ons zien hoe we de komende uurtjes in de nacht voort konden en je stond de volgende dag al weer vroeg voor ons klaar. Met onze lieve Isa, is een tweede kindje ook weer even anders, weer even wennen: “Hoe moest het ook al weer met de voedingen?”. En zo waren er nog wel meer vragen. Maar daar wist jij ons, ook weer voor de tweede keer, volledig in mee te nemen.

Niet alleen je adviezen, maar ook de lekkere ontbijtjes, je lunch en niet te vergeten, je heerlijke soep, wat een verwennerij! Je ondersteuning in het huishouden, was ook enorm fijn! We konden echt alles los laten en ons volledig op ons gezin richten. Dit maakte ook dat deze week heel fijn en ontspannen is gegaan. Dit dankzij jou!

Wat willen wij jou enorm bedanken voor het opstarten, je adviezen, je tijd, de zorg en aandacht voor ons allemaal!

Bedankt voor de fijne dagen, dat je er bij het begin van dit nieuwe leven bent geweest! Bedankt voor net dat gouden randje wat jij hebt gegeven!

Liefs,
Remco, Monique, Isa & Lot

Lisette (Nijkerk)
juli 2019

Super blij met de zwangerschap van ons eerste kindje gingen we op zoek naar kraamzorg. We zijn op internet gaan kijken en kwamen al vrij snel uit op de website van Kraamzorg Joke Nijkerk. We hadden je naam al vaker horen vallen in Nijkerk. Wat werden we blij van het lezen van jouw verhaal. Je duidelijkheid, enthousiasme en liefde kwam gelijk binnen! We hebben contact opgenomen en we konden gelukkig zorg van jouw krijgen in de periode van onze uitgerekende datum eind juli.

15-07-2019 is onze lieve Sil geboren.

Door een onrustige start thuis heb jij ons laten zien dat je niet alleen heel zorgzaam en liefdevol bent maar ook beschikt over goede medische kennis.

We hebben heel veel dingen van je mogen leren en we hebben daarbij ook veel lol gehad. We raden je aan iedereen aan en we hopen je in de toekomst nogmaals als kraamverzorgster te mogen vragen.

Bedankt voor alles! 💙
Liefs Benny Lisette & dikke knuffel van Sil

Shanna (Nijkerk)
juni 2019

Omdat wij niet uit de omgeving komen was ik naar mijn echte Niekarkse buurvrouw gestapt met de vraag welke kraamzorg hier het beste is. ‘Iedereen die Joke heeft gehad is daar superpositief over!’ was haar antwoord. En wij kunnen dat alleen maar beamen. Uit de prachtige ontbijtjes in de ochtend blijkt haar zorgzaamheid, maar als we ‘s ochtends huilend op bed zaten omdat we een zware nacht hadden gehad was ze heel daadkrachtig als wij dat even niet konden: ‘Zeg je kraambezoek maar af, ik neem de baby even naar beneden, dan gaan jullie eerst even bijslapen.’ Precies wat we nodig hadden op dat moment. Ook het huishouden is nog nooit zo goed bijgehouden als die week. We kunnen iedereen Joke aanraden!

Groetjes,
Adriaan, Shanna en Simeon

Debby (Nijkerk)
juni 2019

Wat kunnen we terug kijken op een heerlijke kraamweek. En wat zijn we blij dat jij onze kraamzorg hebt gedaan. In het contact vooraf hebben we prettig kennis gemaakt. Het voelde direct al fijn om met jou de kraamweek tegemoet te gaan. Je maakt duidelijke afspraken en tijdens de zwangerschap app je af en toe hoe het met ons gaat. Dat vonden we erg leuk! Het stelde ons gerust en voelde vertrouwd.

Tijdens de bevalling zorgde je dat alles precies liep zoals wij hadden gehoopt. En vanaf de geboorte van Roxie, was je er ieder moment voor ons. Je hebt fantastisch geholpen met de borstvoeding. Je zorgde ervoor dat dit ging lukken! Je nam hier de tijd voor en gaf goede tips. Je weet van aanpakken en geeft niet zomaar op. Wat een heerlijke mentaliteit, wat precies bij ons past! Ook met dat ‘stomme’ kolven bleef je mij motiveren. Super fijn dat dit gelukt is.

Iedere morgen begonnen we met een ontbijt op bed en een gezellig praatje. Wat hebben we gelachen! Maar er werden ook serieuze zaken besproken. Zo fijn dat Tom van alles van jou geleerd heeft; aankleden, luiers te verschonen, Roxie in bad doen, etc. Tom was in 1 week helemaal klaargestoomd voor het vaderschap!

En wat ben je goed en lief voor Roxie geweest. Wat kun jij een liefde geven aan mensen die je eigenlijk ‘bijna’ niet kent.
Joke voor ons was je de perfecte kraamverzorgster. Je bent lekker nuchter, houd van aanpakken en een dolletje op zijn tijd. Je straalde iedere dag als je bij ons binnenkwam. Je werkt met passie! Wat ben je relaxed en enthousiast! Bedankt voor alles wat je ons geleerd hebt. En bedankt dat je van onze kraamweek een feest hebt gemaakt!

Liefs,
Tom, Debby & Roxie

Maud (Nijkerk)
april 2019

Wat zijn we ontzettend blij dat Joke de kraamweek van ons eerste kindje Maud bij ons was! Joke was er vanaf het laatste stuk van de bevalling bij wat erg fijn was! Ze stelde gerust, gaf goede tips en maakte alles klaar voor de komst van Maud. Ook zorgde Joke ervoor dat het eerste borstvoedingsmoment gelijk een succes was!

Elke ochtend kwam Joke weer vrolijk binnen en begonnen we de dag met een lekker ontbijtje, een bakje koffie en even kletsen over hoe het allemaal ging. Joke was altijd een luisterend oor en dacht op een hele fijne manier met ons mee. Het was zo fijn dat we ál onze vragen konden stellen (en dat waren er nogal wat J), niks was teveel of te gek. Door haar vele ervaring en kennis hielp ze ons om onze weg te vinden in alle nieuwe dingen.

Joke nam alle tijd om ons alles te leren, zorgde voor heerlijke lunches, lekker fruit, een heerlijk fris huis en een schoon bed! En vooral zorgde Joke ervoor dat we héél véél genietmomentjes konden hebben met Maud! Joke hielp ons ook om echt onze rust te pakken, tijd te nemen voor herstel en alles een plekje te geven. Als de dingen even wat anders liepen, had Joke veel aandacht voor de gevoelens die daarbij kwamen kijken en dacht ze mee in oplossingen. Altijd liefdevol, niks was teveel!

Lieve Joke, wat doe je je werk met veel passie en heel veel liefde! Altijd oprecht betrokken, veel kennis en alles staat in het teken van de mensen en het kindje waarvoor je zorgt. ‘De liefste zorg’, nou dat klopt ABSOLUUT! Door jou hebben we onbezorgd kunnen genieten van onze dochter Maud in de kraamweek! Dankjewel voor alles!

Liefs,
Maud, Tommy en Nadieh

Gerrie (Nijkerk)
april 2019

Hoera! Een tweede kindje op komst!
Vaak regel je als een van de eerste dingen je kraamhulp. Hier hoefden wij weer niet lang over na te denken natuurlijk. Ons nichtje Joke willen wij graag weer in onze kraamweek bij ons hebben! Bij onze eerste dochter Lindy (4jr) heeft Joke ook bij ons gekraamd en dit was super fijn en bijzonder om dit samen mee te kunnen maken.

Ook in de kraamweek van onze zoon Finn hebben wij weer veel aan Joke gehad. Joke is kundig en gezellig en houdt de kraamvrouw ook een beetje in toom als die al te veel wil😉. Ook maakt ze van de mooie momentjes even snel een paar fotootjes met je telefoon. Heel erg leuk!

Ook voor onze dochter Lindy maakte Joke het naar haar zin. Als mama op bed lag deed Joke gezellig een potje rummikub met haar en gingen samen chocolaatjes maken en ze betrok haar ook goed bij haar broertje.

Kortom, we vonden het weer super dat jij deze tijd met ons gedeeld hebt en kijken hier zeer goed op terug. Je bent een topper!!

Liefs, Arjan Gerrie Lindy en Finn!

Hanneke (Nijkerk)
februari 2019

Toen onze derde op komst was twijfelden we geen moment over wie we zouden vragen als kraamverzorgende: Joke. Niet alleen omdat zij onze (schoon)zus is, maar vooral om het feit dat ze uitstekende zorg verleent. Opnieuw was zij bij een prachtige thuisbevalling aanwezig en zag zij haar eigen neefje, onze mooie zoon Jonas, ter wereld komen. Tijdens de bevalling, wat toch een overweldigende gebeurtenis blijft, ook als alles ongecompliceerd verloopt, ondersteunde ze ons als ouders heel goed. Fijn om het zo vanaf het allereerste begin samen te mogen beleven.

Waar Joke in mijn ogen in uitblinkt is je als moeder/ouders stimuleren om alles een plekje te geven. Er komt zoveel op je af in zo’n eerste week, zelfs (of misschien juist?) als het je derde kindje is. Zij zorgt ervoor dat er aandacht is voor je onzekerheden en emoties, voor een lach en een traan. Bovendien heeft ze oog voor wat echt van belang is; rust en quality time met je pasgeboren wonder. Waarom van alles willen als je nog een uurtje kan genieten van huid-op-huidcontact met je baby? En als het fysiek wat tegen zit qua herstel, zorgt Joke ervoor dat je niet te hard van stapel loopt. Ook Silke en Willem, die uiteraard moesten wennen aan de nieuwe situatie, kregen de aandacht die ze verdienden. Ze werden op een leuke manier betrokken bij de zorg voor Jonas.

Kortom, het was weer een heerlijke en bijzondere kraamweek. Je doet je slogan zeker eer aan: de liefste zorg!

Evert-Jan, Hanneke, Silke, Willem en Jonas van Dasselaar

Berdine (Nijkerk)
februari 2019

Wat hebben we een fijne kraamtijd gehad met Joke!

Lynn is ons eerste kindje en wat kwam er veel op ons af. We vonden het zo fijn dat Joke al na een kwartiertje nadat we uit het ziekenhuis waren aanbelde! Zij heeft ervoor gezorgd dat de eerste dagen goed verliepen en nam twijfel van onze kant over de verzorging van Lynn weg door haar kennis met ons te delen op een heel prettige manier. Ook met het op gang helpen van de borstvoeding heeft ze erg goed geholpen en handelde ze heel adequaat. Daarbij zorgde ze ervoor dat we genoeg rust namen op de dag, zo belangrijk maar voor ons was dat nog weleens moeilijk. En tussendoor draaide de wasmachine de hele dag, zorgde ze voor een frisse badkamer, een schoon bed, heerlijk fruit in de middag en niet te vergeten.. De heerlijke ontbijtjes op bed! Kortom, Joke is absoluut een aanrader.

De woorden die haar het beste omschrijven: ervaren, gezellig, rustig en een harde werker. Kortom, zij heeft ervoor gezorgd dat we terug kunnen kijken op een fijne kraamweek!

Rob, Berdine en Lynn

Anick (Nijkerk)
december 2018

Toen we wisten dat ik zwanger was wisten we al snel wie we zeker weer wilde vragen als kraamverzorgster; Joke!

Na de eerste echo meteen langs geweest om te vragen of jij tijdens deze bijzondere week weer bij ons wilde kramen. Met ons dochtertje Evi heb jij ook bij ons gekraamd en hebben we een hele bijzonder mooie week gehad samen. Ook dit keer kunnen we op een mooie week terug kijken. Wat hebben we er weer van genoten dat jij bij ons was. Ook Evi genoot zichtbaar van de ontbijtjes op bed en de goede verzorging. Ze heeft het achteraf nog veel over je gehad en je veel geroepen: Jokie ben je?

We kunnen weer terug kijken op een heerlijke week vol goede adviezen en een goede verzorging. Met een tweede kindje is zo’n kraamweek toch heel anders als bij een eerste kindje. Daarom vond ik het extra fijn om iemand in huis te hebben die ik voor 100% vertrouw en waarvan je weet dat alles goed opgepakt wordt.

Joke je bent echt een topper! Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor Stef en voor mij en voor de rest van ons gezin!

Xxx Jack, Anick, Evi en Stef💙