De liefste kraamzorg in Nijkerk

Een kindje op komst betekent verwachten, keuzes maken en een heleboel shoppen en regelen. Aanmelden voor de kraamzorg is ook een punt om af te vinken. Vaak meld je je rond week 11 van je zwangerschap aan bij de kraamzorg van jouw keuze. Als je kiest voor Joke Kraamzorg Nijkerk dan kies je voor persoonlijke zorg met altijd een beetje extra.

Leuk als ik bij jou mag kramen. Bel of mail me.

Kraamweek

Wat mag je van mij verwachten in jouw kraamweek:
  • Een onbezorgde kraamtijd
    Het is belangrijk dat jouw prioriteit ligt bij je eigen herstel en zorg voor de baby. Wat ik erg belangrijk vind, is dat je rust neemt en ook de rust voelt om te wennen aan je kindje.

• Iedereen in het gezin krijgt de nodige aandacht
    Voor iedereen in het gezin is de nieuwe situatie even wennen, daarom zorg ik ervoor dat het niemand aan aandacht ontbreekt.
  • Professionele begeleiding voor moeder & kind
    Ik geef je inzicht in je herstel, leer je voor je kindje te zorgen en vertel wat er allemaal nog komen gaat. In het kraamdossier houd ik alles voor je bij zodat je de aandachtspunten later nog eens rustig door kunt lezen.
  • Vakkundige begeleiding bij (borst)voeding
    Welke vorm van voeding je ook kiest, we gaan er samen een succes van maken.
  • Hulp bij het ‘leren begrijpen’ van jullie kind
    Leer je kindje kennen en laat je onzekerheid varen. Het kindje zelf geeft al zoveel aan en ik help je deze signalen snel op te pakken.
  • Alles in huis gaat gewoon door
    Het huishouden wordt gedaan en beschuitjes worden gesmeerd. Familie en vrienden komen op bezoek om jullie kleine wonder te bewonderen. Het leukste aan familie vind ik dat ze zo trots zijn op het nieuwe lid en altijd de vraag stellen: ‘Op wie lijkt het?’

Het is overweldigend, het is prachtig, het is in alles intens.

Borstvoeding of flesvoeding

Jij kiest zelf hoe je je kindje voedt.

Gaat je voorkeur uit naar borst of fles? Samen gaan we aan de slag om de voeding op gang te brengen.

Borstvoeding vraagt deskundige begeleiding en die bied ik je. Indien nodig schakelen we een lactatiedeskundige in.

Intake kraamzorg, uren & kosten

Intake

Rond de 32e week van je zwangerschap, plannen we een afspraak in bij jou thuis om al je wensen en verwachtingen door te spreken. Wat is voor jou belangrijk? Ieder huishouden kent zijn eigen regels en ik houd mij graag aan die van jullie.

Hoeveel uren kraamzorg

Vanaf de dag van de geboorte heb je recht op 8 dagen kraamzorg. In totaal gaat dit om 45 uur bij flesvoeding en 49 uur bij borstvoeding. In overleg met de verloskundige kan worden besloten dat je meer uren zorg nodig hebt.

Wat kost kraamzorg

Het maakt voor mijn zorg niet uit bij welke zorgverzekeraar jij je verzekering hebt ondergebracht. Ik werk met alle zorgverzekeraars samen. De kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Wel is het zo dat in Nederland een wettelijk eigen bijdrage kraamzorg geldt van €4,30 per uur. Afhankelijk van je pakket wordt deze eigen bijdrage vergoed. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Bevalling

Thuisbevalling

Wil je thuis bevallen, dan ben ik erbij om zowel jullie als de verloskundige te ondersteunen. Zodra de weeën beginnen, neem je contact op met de verloskundige. Komt de bevalling op gang, laat dit aan mij weten dan sta ik in de startblokken om jullie kant op te komen. De verloskundige geeft aan wanneer het tijd is om mij, als jullie kraamverzorgende, te bellen voor assistentie.

Ziekenhuisbevalling

Het kan natuurlijk ook zijn dat je in het ziekenhuis gaat bevallen. Laat mij weten wanneer jullie die kant op gaan, zodat ik klaarsta als jullie weer thuiskomen.

Coöperatie Kraamzorggroep U.A.

Als zelfstandig kraamverzorgster ben ik aangesloten bij een coöperatie van zelfstandige kraamverzorgenden, Coöperatie Kraamzorggroep U.A. (website). Als coöperatie voldoen wij aan alle eisen & certificeringen op het gebied van de geboortezorg en hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars. Daarnaast werken wij intensief samen op gebieden als opleiding, certificering en vervanging.

Back-up

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat ik zelf niet in de gelegenheid ben om kraamzorg te verlenen. In dat geval regel ik in goed overleg met jullie de beste vervanging. Jessica Schottert, Herma Zegers en Jeannette Bakker zijn mijn back-up wanneer dat nodig is. Ook zij verlenen de zorg zoals wij die met elkaar hebben afgesproken tijdens onze intake.

Voor jou betekent dit dat je altijd de beste kraamzorg krijgt.

Reglementen & Voorwaarden

• Vanuit de coöperatie is een privacyreglement opgesteld, ook ik maak hier gebruik van.
  • Naast mijn eigen leveringsvoorwaarden, zijn ook de landelijke ‘Algemene leveringsvoorwaarden kraamzorg’ van toepassing.
  • Hebben jullie een klacht, dan ga ik graag met jullie in gesprek om samen tot een passende oplossing te komen. Lukt het ons niet om er samen uit te komen dan is er een externe en onafhankelijke commissie bij wie de klacht ingediend kan worden. Dit is georganiseerd via BO (Brancheorganisatie geboortezorg). Hier vind je de algemene voorwaarden van BO.